Mutilator's Blog

Not another WordPress blog

Οι έλληνες είναι πάρα πολύ υπερβολικά μ***ς April 10, 2010

Filed under: life — mutilator @ 19:57
Tags: ,
Ναι άλλο ένα άρθρο (της κακιάς ώρας) επείδη όλοι εκεί έξω στο δρόμο είναι you name it. Από το παιδάκι των 6 χρονών μέχρι τη γιαγιά που πάει στην εκκλησία. Διαβάζοντας και αυτό ο μοναδικός τρόπος να ξεσπάσω είναι αυτό το blog μπας και το δει και κανένας άλλος και συνειδητοποιήσει τι κάνει.
Γιατί ρε έλληνα δεν μπορείς να περάσεις το δρόμο από τη διάβαση πεζών σαν άνθρωπος???
Ακόμα και αν δεν υπάρχει και πέρασες το δρόμο έτσι, πως είναι δυνατόν να σε χτυπήσει αυτοκίνητο? Δεν είναι κουνούπι, το βλέπεις!
Κάτσε τώρα να κάνουν και τη Θεσσαλονίκη μία απέραντη στάνη με κακόγουστα κάγκελα, για να μπορεί το πρόβατο-έλληνας (συγνώμη στα πρόβατα, αυτά πάνε όπου τους πεις, ο ελληνας διασχιζει την κιφησιας απλά πηδώντας πάνω από τα διαχωριστικά)  να περάσει το δρόμο από εκεί που πρέπει και όχι εκεί που του γουστάρει επειδή η χοντροκοιλάρα του θα μειωθεί κατά 1μm.
 
Σχετικά με τη διάβαση. Καλά ποιος καθυστερημένος υδροκέφαλος με σχιζοφρενικές τάσεις, σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν η επίστρωση της διάβασης να είναι ολισθηρή σαν φρεσκογυαλισμένο μωσαϊκό σε σπίτι του ’80 που κουνάς πόδια και μένεις στο ίδιο σημείο σαν τα καρτουν??
Δηλαδή εκεί που ο πεζός από πάνω, έκανε την εξυπνάδα να περάσει με το “σταμάτη” στο φανάρι , να τον περάσεις όλον να σου σπάσει προφυλακτήρα-καπώ-παρπρίζ (με αυτή τη σειρά γίνεται), να φταίει, αν ζήσει να τρέχεις για πάρτη του, και να πληρώσεις και το κωλάμαξο σου να φτιαχτεί.
Η άλλη ελληνική περίπτωση είναι, καθώς τα παρκαρισμένα στις γωνίες (και παντού βέβαια) εκτείνονται σε μια νοητή γραμμή ανάλογη της δυσκολίας να παρκάρεις εκείνη τη στιγμή, να περάσει ο κλασσικός αγουροξυπνημένος 45άρης ή 30άρα (από αυτές τις ηλικίες και μετά ξεκινάει η προσωρινή τύφλωση κατά τη δειάρκεια της οδήγησης) που πάει στη δουλειά του, με κόκκινο+3s ( δεν παίζει πρόβλημα να το περάσει όποτε γουστάρει) και  με τη σύγκρουση με σένα που πας κυρίλα και πίνεις και μια ρουφηξιά φραπέ στο φανάρι… αλλά επειδή θα είναι με λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης σε ώρα αιχμής θα ζήσετε και οι δυο. Και αντε μετά περίμενε την αστυνομία, τον πραγματογνώμονα,φυσικά δεν κουνάς το αμάξι όπου και αν είναι για να δει τι παίχτηκε, και ο μέσος όρος ταχύτητας των υπόλοιπων που είναι ένα άτομο σε ένα αυτοκίνητο (x100000 τυχαίο νούμερο απλά για να δώσει το μέγεθος) σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων είναι 10 χιλιομετρα την ώρα στην καλύτερη.
 
 
Άλλη φάση είναι η έξοδος του βλαχολαουτζίκου τα πάσχατα,χριστούγεννα και λοιπές εθιμοτυπικές ημέρες που αν δεν συμπλήρωναν 3ήμερα και τετραήμερα, χεσμένες θα τις είχαν οι περισσότεροι και θα γίνονταν σαϊεντολόγοι μαζί με τον Θωμά τον Cruise. Πήγες και εσύ σαν κλασσικός καραβλαχοαστός στο χωριό σου που σφήζει από κόσμο, πέρασες ωραία, έφαγες, πήγες στην εκκλησία για άλλη μια φορά μην καταλαβαίνοντας  τι λένε αυτοί με τα μούσια και ήρθε η ώρα να γυρίσεις. Ξέρεις τι ώρα θα φύγεις για να μην πέσεις στην κίνηση (κάποια ώρα που θα σου επιτρέψει να είσαι σε απόσταση 100 χιλιομέτρων απο την Αθήνα στις 23.00 το νωρίτερο) και να γυρίσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Έλα όμως που αναγκάζεσαι να γυρίσεις λίγο μετά την αιχμή! Τι αναρχία είναι αυτή που επικρατεί??? Τρέλα! Οι λωρίδες έχουν αναστραφεί! Όλοι με το αρνί από το χωριό στο πορτπαγκαζ (άκου λέξη που τη γράφω κιόλας) πάνε στην αριστερή, και φυσικά είναι πηγμένη. Στη μεσαία πηγμένη πάλι. Η δεξιά που είναι γι αυτούς που γουστέρνουν να πάνε πιο αργά σχεδόν άδεια! Φορτηγά, λεωφορεία και άντε μερικοί ακόμα .Κανείς δεν είναι αργός οδηγός, όλοι γυρίσαν και πάνε αριστερή οι μάγκες. Το καλύτερο όμως είναι ότι εκεί που οι λωριδες έχουν ένα μέσο όρο ταχύτητας 40-45 χλμ. η βοηθητική έχει 80++! Ναι, οι ακόμα πιο μάγκες, ή μάλλον αυτοί που κανονικά πάνε στην αριστερή τώρα πάνε στη βοηθητική με 100χλμ για να αποφυγουν όλους τους άλλους ηλίθιους! φυσικά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για ευκόλως εννοούμενους λόγους που βαριέμαι να τους πώ και αυτούς. 
και αυτό γιατί αντί να κάτσεις άλλη μια,δύο δεν ξέρω και εγώ πόσες ώρες εκεί που ήσουν και κατέβαζες πράμα στο στομάχι σου, προτίμησες να τη φας μέσα στο αυτοκίνητο σου, οδηγώντας, παρέα με άλλους ηλίθιους σαν και εσένα τριγύρω που δεν είχαν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να σκεφτούν κάτι τέτοιο, ρισκάρωντας ανα πάσα στιγμή να προκληθεί ατύχημα (αν λάβεις υπ’οψιν παράγοντες ‘οπως, πλήθος οχημάτων, ταχύτητα κίνησης, μονοτονία στο κόλλημα και διατάραξη προσοχής,αλλαγές λωρίδων γιατί η άλλη προχωράει αλλά το μελλοθάνατο με τη μηχανή δεν τον έχεις δει).
 
 
Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s